fbpx
NamePrice
Bitcoin (BTC)
$11,832.97
Ethereum (ETH)
$398.72

Nieuwe bullrun begonnen?

Bitcoin maakt grote stappen de afgelopen dagen. We stijgen dwars door alle weerstanden heen en vele spreken van een nieuwe bullrun. 

Kunnen we daadwerkelijk spreken van een nieuwe bullrun? Of wordt deze stijging snel weer plat gemaakt door een net zo harde daling? Lees onze mening in deze dagelijkse markt update.

Exact dezelfde instapmomenten maken als die van ervaren daytraders? Probeer een introductie maand met 50% korting! Klik hier 

De futures GAP op $11920

Wat spannend is om in de gaten te houden is de futures GAP op $11695 tot $11920. Waarschijnlijk is deze GAP al bij veel mensen onder de aandacht verdwenenen maar wij houden deze met volle aandacht in de gaten. 

Deze GAP is gekomen op 9 augustes 2019 en is sinds dien nog nooit opgevuld. En dit is zeer uniek! Namelijk elke GAP van 100$ of groter is tot nu toe altijd opgevuld, behalve deze dus. 

Meestal zit er nog geen maand tussen tot wanneer een open GAP weer wordt opgevuld door de bewegingen van de koers nadat de GAP is verschenen. Nu Bitcoin op een nieuw hoogtepunt in 2020 staat is de kans groot dat we nog even door stijgen om deze GAP te vullen. Huidige prijs = $10760.

Een stijging naar de GAP kan je dus nog een rendement opleveren van maar liefst bijna $1200. 

Maar is de bullrun echt begonnen?

Een rendement van $1200 is leuk maar de vraag is natuurlijk of we daarna ook nog doorstijgen?

De kans dat we door stijgen naar een nieuwe ATH (All Time High) boven de vorige van $20000 is denk ik op het moment nog klein. Dit heeft alles te maken met de open futures GAP die in de huidige stijging is verschenen op $9650 tot $9915.

Zodra we dus doorstijgen om de GAP op $11920 te vullen kampt de koers weer met het probleem dat er een open GAP is onder de koers. Dit kan dus weer een daling terug veroorzaken.

Mocht de koers richting $11920 stijgen en hier een retrace krijgen? Dan betekent dat dat de GAP strategie voor bijna 100% accuraat is op GAP’s van 100$ of meer. De koers zal dan namelijk na een periode van bijna 1 jaar terug stijgen om enkel de GAP te vullen.

Dat we spreken van een doorgaande bullrun is dus op het moment moeilijk te zeggen. Wel kunnen we vaststellen dat profit nemen op circa $11920 in ieder geval verstandig zal zijn om vanaf dit punt weer verder te kijken. Komt er alsnog meer volume in de markt wat de prijs hoger brengt? Dan betekent dat waarschijnlijk dat we vroeg of later alsnog zullen terugzakken naar $9650. Bij een echte bullrun met een nieuwe ATH is dat dus erg onwaarschijnlijk.

Scenario twee is dat de whales na het raken van de GAP op $11920 hun Bitcoin verkopen om de prijs terug te pushen naar de open GAP op $9650.

Koerschommelingen! 

Het is nog NOOIT voorgekomen dat Bitcoin tussen twee GAP’s van meer dan $100 beweegt. Beide moeten namens de strategie opgevult worden. Houd dus rekening met heftige volatiliteit en koersschommelingen! 

Vragen over deze analyse? 

Bekijk onze homepagina

error

Volg ons op social media <3