Bitcoin-rally voorbij? Cryptocurrency zakt met 20% in de slechtste week in bijna een jaar

De meest prominente cryptocurrency ter wereld stevent af op de grootste daling van één week in bijna een jaar na een explosieve rally waarbij de prijs nieuwe historische hoogtepunten bereikte.

Volgens gegevens van CoinDesk daalde Bitcoin in 24 uur met bijna 12 procent om op vrijdag onder de $45.000 te handelen. Door naar dit niveau te zakken, gaf de digitale munt deze week meer dan 20 procent korting op zijn prijs, welke bijna op het record van $ 58.000 begon, en wat nu de ergste inzinking sinds maart 2020 markeert.

De prijs van Bitcoin is op dit moment $55,346.64, dat is een verandering van -11.02% in de afgelopen 24hr.

WIL JIJ OOK BITCOIN KOPEN?

WIJ DOEN DIT VIA BITCOINMEESTER.NL

Ondanks de ineenstorting is bitcoin dit jaar nog steeds met meer dan 60 procent gestegen, dankzij meer interesse van prominente investeerders, banken en grote bedrijven. De digitale valuta bereikte vorige week voor het eerst $ 1 biljoen aan marktwaarde, maar de recente verliezen hebben dit weer laten dalen tot rond de $ 850 miljard.

Maar zelfs een van zijn meest uitgesproken aanhangers, Elon Musk, zei onlangs dat de prijs van de beste cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum "hoog lijkt". De opmerking kwam kort nadat Tesla zijn investering van $ 1,5 miljard in bitcoin onthulde en zei dat het deze zelfs als betaling kon accepteren.

Sommige analisten beweren nog steeds dat de cryptobubbel klaar is om te poppen zoals in 2017. Anderen verklaren de recente duik met onder meer negatief sentiment op de aandelenmarkt en angst voor inflatie. Dit is in tegenspraak met het argument van bitcoin bulls dat het vlaggenschip cryptocurrency de beste waardeopslag is en een geweldige hedge tegen inflatie.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie