Bitcoin koersverwachting week 21/22 | Stijgen of Dalen? | ACTUEEL

In de Bitcoin koersverwachting van vandaag kijken we of Bitcoin de komende week weer gaat stijgen of nog verder gaat dalen.

Bitcoin koersverwachting

Er zijn een aantal bullish aspecten die wij momenteel in de gaten houden. Een van deze bullishe aspecten bevindt zich op de 4 uren timeframe. 

op de 4 uren timeframe van Bitcoin zien we namelijk een consolidatie op het 0.786 level van de fibonacci retracement indicator. 

Ook in Bitcoin handelen? Doe dit via de exchange Binance en ontvang 20% korting op al jouw fees!

Bitcoin koersverwchting

Uit onderzoek en jaren lange ervaring blijkt dat het 0.50 en 0.786 level van de fibonacci retracement de belangrijkste retracement levels zijn. De fibonacci is uitgetrokken vanaf de onderste tot de bovenste zwarte pijl.

Als we verder inzoomen op de grafiek zien we dat de koers dwars door het 0.50 level heen schoot in de grotere daling tussen 12 en 20 mei. Een support krijgen op dit level zat er dus niet in. 

Vanaf 20 mei zien we dat de koers wel standhoudt op het 0.786 level. De koers maakt hier een mooie consolidatie wat betekent dat er vele kopers instappen en de verkopers zich terug beginnen te trekken. 

Kunnen we vanaf hier weer een stijging verwachten?

Ook in Bitcoin handelen? Doe dit via de exchange Binance en ontvang 20% korting op al jouw fees!

bitcoin koersverwachting week 21

Bitcoin koersverwachting week 22

Volgende week kan het spannend worden voor de Bitcoin koers. Dit komt omdat we op de RSI indicator zien dat de koers higher lows maakte in de daling richting het 0.786 level. Dit kan zéér bullish zijn.

Wat weten we nu? 

  1.  De koers maakt een consolidatie op het 0.786 level (een zéér belangrijk  level)
  2. De RSI indicator maakt higer lows (op de onderstaande foto te zien)
Bitcoin koersverwachting RSI

Dit is een strategie/handelstechniek die wij zelf ook met regelmaat toepassen om in te spelen op een stijging. Een stijgende RSI richting een belangrijk level waar de koers vervolgens een consolidatie op maakt laat zien dat de koers zich mogelijk gaat klaar maken voor een stijging omhoog. 

Waar kan Bitcoin heen stijgen?

Een target die vaak wordt gehanteerd is de laatste top. Gezien we op de 4 uren timeframe kijken naar de koers ligt deze top vrij hoog (de laatste all time high) op $64.500. 

Als tweede target wordt vaak naar het -0.27 level van de fibonacci gekeken. In dit geval is dat een stijging richting $74.500. 

Mocht deze stijging plaatsvinden dan zal dat uiteraard niet in een week zijn. Denk eerder aan 1 maand of 1,5 maand. 

Wel kan je de komende dagen / volgende week de koers goed in de gaten houden en kijken of de koers al tekenen laat zien om dit scenario uit te spelen. Mocht dit het geval zijn dan kan je vroegtijdig inspelen op een zéér grote stijging. Uiteraard houden we je via de website actueel op de hoogte. 

Ook in Bitcoin handelen? Doe dit via de exchange Binance en ontvang 20% korting op al jouw fees!

Bitcoin koersverwachting targets

Let op: wij geven geen financieel advies. Onze analyses kan je dus ook niet zo interpreteren.

Weet je nog niet hoe Binance werkt? Bekijk dan deze post