Bitcoin daalt na Musk-tweet, Yellen waarschuwt dat Bitcoin ‘extreem inefficiënt’ is

De cryptomunt struikelt een beetje na een lange rally. De recente prijsstijging van Bitcoin lijkt op een verkeersdrempel te hebben gestaan, mede dankzij een tweet van Tesla- CEO Elon Musk en enkele waarschuwende woorden van minister van Financiën Janet Yellen.

De prijs van Bitcoin is op dit moment $55,959.19, dat is een verandering van -9.83% in de afgelopen 24hr.

De populaire cryptocurrency daalde maandag tot iets meer dan $ 52.000, nadat hij zondagmiddag de grens van $ 58.000 had overschreden. Musk tweette zaterdag dat "BTC & ETH wel erg hoog lijken", verwijzend naar Bitcoin en de digitale munt Ethereum. Musk's tweet was onderdeel van een antwoord op een tweet van Peter Schiff , chief market strateeg voor beursvennootschap Euro Pacific Capital, over de waarde van Bitcoin versus door goud gedekte valuta.

WIL JIJ OOK BITCOIN KOPEN?

WIJ DOEN DIT VIA BITCOINMEESTER.NL

Maandag sprak Yellen op de DealBook-conferentie over het gebruik van Bitcoin voor transacties en zei dat de hoeveelheid energie die voor het proces wordt gebruikt "duizelingwekkend" is.

"Ik denk niet dat Bitcoin ... op grote schaal wordt gebruikt als transactiemechanisme", zei ze volgens CNBC . "Voor zover het wordt gebruikt, vrees ik dat het vaak voor illegale financiering is. Het is een buitengewoon inefficiënte manier om transacties uit te voeren, en de hoeveelheid energie die wordt verbruikt bij het verwerken van die transacties, is verbluffend."

Bitcoin en andere cryptomunten zoals Dogecoin , hebben veel rekenkracht nodig om transacties uit te voeren. Deze zware computerberekeningen, ook wel mijnbouw genoemd, vereisen een enorme hoeveelheid stroom - meer dan het land Argentinië .

Gedurende het grootste deel van 2020 herstelde Bitcoin zich van zijn dieptepunt van slechts $ 5.000 in april om tegen het einde van het jaar voorbij $ 29.000 te springen.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie