Bitcoin breekt uit! Koers richting $14000?

De Bitcoin koers breekt wederom uit aan de bovenkant na het vormen van een diamant patroon. We zagen dit fenomeen, het diamant patroon, al drie keer eerder terugkomen in deze uptrend waardoor dit ons een goede indicatie gaf. Waar kan de Bitcoin prijs nu heen gaan?

Steeds hogere stijgingen..

In eerste instantie brengen we de diamantpatronen in kaart. We zagen dit patroon een het begin van de trend en vervolgens 2x in het midden van de trend. Bij de eerste twee keren brak Bitcoin na het vormen van dit patroon eerst 2x 5% naar beneden waarna het vervolgens doorsteeg.

>> Praat mee over de laatste koersbewegingen <<

Wat opvallend is, is dat de koers stijgt in een ‘increasing exponential’ vorm. Van patroon 1 naar 2 maakte de koers namelijk een stijging van 5%, van patroon 2 naar 3 een stijging van 9% en van patroon 3 naar 4 een stijging van 14%.

Nu Bitcoin wederom uitbreekt bij patroon 4 betekent dat dan dat we een stijging van circa 20% + kunnen vewachten?

Bitcoin diamantpatroon

Bitcoin weerstandslijn

Dit zou zomaar eens kunnen. Bitcoin kan namelijk rare stappen in een uptrend en stijgingen laten zien waar je bang van wordt. Er zijn meerdere dingen waar we rekening mee moeten houden.

Dit is 1: de weerstand op circa $14000. Dit is een oplopende weerstandslijn waarop Bitcoin al twee keer een grotere retrace op heeft gehad.

2: de vooralsnog open futures GAP’s op op $11200 en $11400.

3: de grote futures GAP op $9770.

Laten we eerst eens de weerstandslijn in kaar brengen.

Bitcoin

Deze lijn ligt op ongeveer $14000/$14150 en zien duidelijk dat Bitcoin hierop al twee keer moeite heeft gehad. Echter ligt deze stijging maar op 8,80% vanaf het 4e diamantpatroon waardoor we kunnen stellen dat de ‘increasing exponential’ stijging ophoudt wanneer het een retrace krijgt op prijsrange $14000.

Bitcoin futures GAP’s

Mocht dit het geval zijn dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat de prijs helemaal terugzakt naar de onderkant van de channel waarin het beweegt en daarmee gelijk de open futures GAP’s gaat vullen.

Bitcoin

De twee’kleinere’ GAP’s liggen op $11200 en $11400 en het komt zelden voor dat de koers meerdere open GAP’s laat voor wat ze zijn. Deze GAP’s worden dus bijna altijd opgevuld.

Conclusie

Voor nu is het dus belangrijk dat we afwachten en gaan kijken hoe de koers gaat reageren op prijsrange $14000. Zien we dat de koers hier een retrace krijgt? Dan moeten we het ergste scenario in ons achterhoofd houden en een daling terug verwachten naar circa $11200 of zelf lager richting de GAP op $9770.

Weet de koers straks wel over de weerstand op $14000 te stijgen? Dan is dat alsnog bullish en kunnen we nog hogere pieken op de Bitcoin koers zien. Echter voor de langere termijn is het het meest bullish wanneer Bitcoin stijgingen maakt zoals deze wanneer er GEEN open futures GAP’s meer onder de koers liggen.