Analyses

Bitcoin beweegt zijwaarts, wanneer weer tijd voor actie?

Bitcoin analyse
Bitcoin analyse

In de analyse op 21 januari besproken we twee verschillende scenario's voor Bitcoin. De een, in het slechtste geval, was een daling terug richting $ 26.400 en de ander, in een meer aannemelijk geval, een support rond het $ 30.000 level en een bounce terug richting $ 34.000.

Bitcoin analyse

De koers heeft inderdaad support gevonden $ 30.000 en ging terug richting $ 34.000. Wat kunnen we nu van de koers verwachten?

Hoewel de prijs vooral zijwaarts beweegt op de 1 uren timeframe, is er toch lichte spanning op de markt. Dit komt omdat komende vrijdag bijna $ 4 miljard en Bitcoin optie contracten aflopen. Eerder hebben we gezien dat een enorme hoeveelheid aan aflopende optie contracten kan zorgen voor een harde daling op de koers. Betekent dit stilte voor de storm? 

WIL JIJ OOK BITCOIN TRADEN?

WIJ DOEN DIT VIA BINANCE!

Bitcoin 1 uren timeframe

Op de 1 uren timeframe kunnen we een falling wedge uittekenen waarop de koers support en weerstand krijgt aan beide kanten. Alhoewel de koers dus vooral bearish lijkt tot aan in ieder geval aankomende vrijdag, kan de koers nog wel een kleine stijging omhoog maken richting de bovenkant van deze wedge op $ 34.000 (groene lijnen)

Slaagt Bitcoin er niet in om nog een (kleine) stijging omhoog te maken dan zou het logisch zijn dat de koers de andere kant op beweegt richting de onderkant van deze wedge op circa $ 28.000 (rode pijlen).  

Bitcoin analyse

Bitcoin 15 minuten timeframe

Op de 15 minuten timeframe kunnen we rekening houden met een supportlijn op $ 31.500 (het punt waar Bitcoin nu beweegt). 

Probeer PREMIUM 14 dagen gratis! <<

Mocht de koers duidelijk boven dit supportlevel blijven dan is de kans dat Bitcoin terug stijgt richting $ 34.000 groter en visa versa. 

Bitcoin analyse

We moeten rekening houden met een daling..

Wanneer Bitcoin stijgt, volgen de altcoins daarna. Wanneer de altcoins dalen volgt Bitcoin daarna. Als we naar de koers van Litecoin kijken dan zien we dat Litecoin standhield op een ongeveer gelijk support level als waar Bitcoin nu op beweegt. 

Litecoin is vanochtend vroeg door dit level heen gedaald. Als het gezegde 'dat Bitcoin en altcoins elkaar volgen' vandaag of morgen ook weer wilt uitspelen, dan kunnen we in dit geval eerder rekenen op een daling. 

We houden je op de hoogte.

Litecoin anlyse

WIL JIJ OOK BITCOIN TRADEN?

WIJ DOEN DIT VIA BINANCE!