Bitcoin bevindt zich op een ‘omslagpunt’ tussen mainstream boom en speculatieve implosie, zegt Citi

Kritische informatie voor de handelsdag: Amerikaanse aandelen zijn klaar voor een sterke start van de week, aangezien de obligatierente op maandag vroegtijdig is gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van vorige week.

De prijs van bitcoin BTCUSD steeg met meer dan 5% tot $ 47.691 op maandag, nadat het terrein herwon na de slechtste week van het jaar van de cryptocurrency vorige week, nadat het vorig weekend was gestegen naar een recordhoogte van $ 58.332.

In de start van deze week zeiden Citi-analisten dat bitcoin zich op een "omslagpunt" bevond tussen reguliere acceptatie of een "speculatieve implosie". Maar recente ontwikkelingen, waaronder Tesla's $ 1,5 miljard investering en verhuizingen door PayPal en Mastercard om betalingen te accepteren, wees op de eerste.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

De analisten, onder leiding van Kathleen Boyle, hoofdredacteur van Citi GPS, merkten op dat er "een groot aantal risico's en obstakels" de voortgang van de cryptocurrency in de weg stonden.

"Maar het afwegen van deze potentiële hindernissen tegen de kansen leidt tot de conclusie dat bitcoin op een omslagpunt staat en dat we aan het begin kunnen staan van een massale transformatie van cryptocurrency naar de mainstream", zeiden ze.

Het rapport voegde eraan toe dat bitcoin uiteindelijk "de valuta bij uitstek voor internationale handel" zou kunnen worden, vanwege zijn wereldwijde bereik, neutraliteit en gebrek aan blootstelling aan buitenlandse valuta.

De grootste verandering in de afgelopen jaren was de verschuiving van een op de detailhandel gerichte onderneming naar "iets dat er aantrekkelijk uitziet voor institutionele beleggers", merkten de auteurs op.

Als recente inspanningen zouden leiden tot een door de centrale bank gesteunde digitale valuta, zouden individuen en bedrijven digitale portefeuilles hebben met een verscheidenheid aan cryptocurrencies, net als vandaag, met controle-, spaar- en schatkistrekeningen, zeiden ze. "In dit scenario kan bitcoin optimaal gepositioneerd zijn om de voorkeursvaluta voor de wereldhandel te worden", voegde ze eraan toe.

Obstakels op dat pad omvatten echter upgrades naar de markt en het potentieel voor de cryptocurrency-ruimte om dichter bij het toezicht en de regels van traditionele financiële toezichthouders te komen, merkte Citi op.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie