Banken zijn steeds meer geïnteresseerd in Bitcoin, zegt medeoprichter van Elliptic

Verschillende financiële instellingen in de VS "overwegen serieus om een soort van cryptocurrency-service te lanceren", zei een medeoprichter van Elliptic.

Wereldwijde bankinstellingen hebben meer belangstelling getoond voor Bitcoin ( BTC ), omdat de cryptocurrency consequent nieuwe recordhoogtes doorbreekt , volgens een nieuw rapport.

Tom Robinson, mede-oprichter van het grote Britse cryptobedrijf Elliptic, vertelde woensdag dat zijn bedrijf een enorme toename zag in Bitcoin-gerelateerde vragen van wereldwijde banken.

De uitvoerende macht merkte de afgelopen twee maanden een golf van Bitcoin-gerelateerde vraag van in de Verenigde Staten gevestigde bankinstellingen. Volgens Robinson overwegen verschillende financiële instellingen in de VS "serieus om een soort van cryptocurrency-service te lanceren". 

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Elliptic is opgericht in 2013 en levert crypto-inlichtingendiensten aan spraakmakende klanten zoals overheidsinstanties en cryptocurrency-uitwisselingen. Het bedrijf werkt samen met overheidsinstanties, waaronder het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation.

Megan Prendergast Millard, algemeen directeur van risico- en compliancebedrijf Guidepost Solutions, is van mening dat de groeiende bitcoin-trend onder traditionele financiële instellingen normaal is te midden van een stijgende acceptatie. Prendergast Millard zei naar verluidt dat het logisch was voor banken om zich op dezelfde manier open te stellen voor digitale valuta als crypto-uitwisselingen om millennials en de generatie Z aan boord te houden.

"Financiële instellingen willen hun klanten behouden en ze moeten nadenken over wie die mensen zijn", merkte Prendergast Millard op.

Het nieuwe rapport komt kort nadat Bank of New York Mellon, de oudste bank in de Verenigde Staten, plannen aankondigde om Bitcoin en andere cryptocurrencies aan te houden en te verhandelen als vermogensbeheerder namens haar klanten. Roman Regelman, senior executive vice president en head of digital bij BNY Mellon, is van mening dat de volledige integratie van digitale activa in de traditionele bankinfrastructuur nog drie tot vijf jaar zal duren.

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie