Altcoins uitverkoop na de correctie van 17,6% op Bitcoin onder $ 50.000

In de vroege ochtendhandelsuren daalde de prijs van Bitcoin (BTC) abrupt met 17,65%, wat een grote neergang veroorzaakte in de hele markt.

Gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView laten zien dat Bitcoin daalde van een hoogste punt van $ 58.274 op 21 februari naar een dieptepunt van $ 47.622 tijdens de vroege uren op maandag, voordat kopers terugkeerden om BTC op te kopen naar zijn huidige waarde van $ 55.000 waarna de twee correctie kwam richting een prijs van schrijven op $56,308.87, dat is een daling van -9.26% in de afgelopen 24hr.

Wil jij ook bitcoin traden met hefboom? Doe dit via Binance!

Bitcoin analyse

Ondanks de liquidatiegebeurtenis van $ 1,6 miljard, blijven Bitcoin-bulls optimistisch over de toekomst van de beste cryptocurrency met belangrijke indicatoren die erop wijzen dat degenen die de dip van vandaag kopen waarschijnlijk extra zullen profiteren van verdere prijsstijgingen. 

Volgens David Lifchitz, Chief Investment Officer van ExoAlpha, leken recente grafieken voor Bitcoin overbought, wat aangaf dat er een "correctie van 15% zou kunnen plaatsvinden" als onderdeel van een normale marktcyclus voordat BTC weer probeert uit te breken naar nieuwe hoogtepunten.

Bitcoin ging van $ 10.000 in oktober 2020 naar bijna $ 60.000 in slechts 4 maanden, wat voor Lifchitz aangeeft dat er zeker een "pauze / milde correctie aan zat te komen". Hij zei: 

$ 50.000 lijkt de eerste stop voor een milde terugval, maar een tweede wave omlaag kan het terugbrengen tot $ 40.000, terwijl de zone van $ 30.000 eruitziet als de ultieme bodem voor de huidige correctie. "

Bitcoin analyse

Het drukken van geld door centrale banken maakt het volgens Lifchitz minder waarschijnlijk dat BTC zal dalen tot $ 30.000, aangezien Bitcoin steeds meer wordt gezien als een afdekking tegen devaluatie van valuta door investeerders over de hele wereld.

Lifchitz wees er ook op dat de recente bewegingen in traditionele activa, zoals de Amerikaanse 10-jaarsrente op staatsobligaties, "een terugval in Bitcoin zouden kunnen veroorzaken als een algemene schuldafbouw tussen activaklassen", maar alleen "de tijd zal het leren" verklaarde hij.

Stijgende rentes zetten aandelen onder druk

Traditionele markten waren gemengd op 22 februari, aangezien recente stijgingen van de rente op staatsobligaties leidden tot hogere inflatie en extra druk op aandelen.

De Dow was in staat om de vroege druk te overwinnen om de dag met 0,09% te sluiten, terwijl de S&P 500 en NASDAQ de hele dag in het rood handelden en respectievelijk 0,77% en 2,46% sloten.

Grondstoffen bleken maandag het lichtpuntje op de markten te zijn, met een prijsstijging van 4,14% voor ruwe olie tot $ 61,69. De goudprijs steeg met 1,68% en sloot de dag af op $ 1.807.

Aankondigingen en protocolupgrades sturen geselecteerde tokens hoger

Ondanks de marktbrede neergang voor de cryptogemeenschap, zagen verschillende tokens hun prijzen maandag stijgen, omdat positieve ontwikkelingen hen hielpen boven het negatieve sentiment uit te stijgen.

De doorbraakster van de afgelopen 24 uur was Crypto.com Coin (CRO), waarvan de prijs met meer dan 63% explodeerde om tijdens de vroege handelsuren een nieuw record van $ 0,2748 te vestigen. Dit omdat het aankondigde een token burn te ondergaan met maar liefst 70% van de markt suply. 

Andere opmerkelijke prestaties zijn onder meer NEM (XEM), dat 16,05% is gestegen, en Solana (SOL), dat is gestegen met 20,54%

PROBEER CRYPTOTARGETS PREMIUM 14 DAGEN GRATIS!

VERSLA DE MARKT MET PROFESSIONELE IN- EN VERKOOP SIGNALEN!

Plaats een reactie