Analyses crypto nieuws

7 Cryptocurrency voorspellingen & samenvattingen waarmee iedereen het eens is!

7 Cryptocurrency voorspellingen
7 Cryptocurrency voorspellingen

De COVID-19-pandemie heeft ongetwijfeld de wereldeconomie in 2020 geschaad. De Federal Reserve Bank begon meer dan normaal dollars te drukken, waardoor het aanbod toenam. Zo daalde de waarde van de dollar, steeg de inflatie en ziet de wereldeconomie geen goede dagen meer.

De COVID-19-pandemie heeft cryptocurrencies echter niet geschaad. Hun prijs daalde in maart 2020 en steeg vervolgens naar een bullish periode aan het einde van het jaar. Dit gebeurde omdat beleggers met de val van de dollar cryptocurrencies zagen als een hedge tegen inflatie en waarde-opslag. De COVID-19-pandemie schaadde dus niet de  cryptocurrencies, maar ging in hun voordeel.

Kijk maar eens hoe BTC het hele jaar door groeit:

Geïnteresseerd in Bitcoin hefboom handelen? Doe dit bij een betrouwbaar platform Binance! 

Inderdaad, 2020 was een spannend jaar voor cryptocurrencies. Dit is wat er is gebeurd en hoe 2020 de bepalende factor werd voor de richting die cryptocurrencies de komende jaren zullen inslaan.

7 cryptovoorspellingen voor 2021:

1. 2020 - Het jaar waarin fiat zijn geloofwaardigheid verloor

Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie daalden de goud-, aandelen- en Bitcoin-markt met ongeveer 30% in waarde. Goud en aandelen konden zich echter niet snel herstellen, in tegenstelling tot Bitcoin, dat sterk terugkeerde.De pandemie van COVID-19 veroorzaakte paniek onder investeerders en ze begonnen massaal hun bezittingen te verkopen. 

Toen iedereen dacht dat de COVID-19-pandemie snel zou verdwijnen, bleek dat niet zo. Toen men eenmaal besefte dat het langer zou duren dan verwacht, en nog grotere schade aan de economie zou veroorzaken, besloot de Amerikaanse regering de economie een "infusie" te geven vergelijkbaar met die van 2008, tijdens de toenmalige financiële crisis.

In 2020 werd $ 9 biljoen aan de Amerikaanse economie toegevoegd. Tegelijkertijd vertegenwoordigt dit bedrag 30% van de dollars die in totaal zijn gecreëerd sinds het bestaan van Amerika als natie.

De groei hiervan zien we duidelijk op de onderstaande foto: 

Het drukken van de dollar werd gezien als een adequate oplossing voor het probleem van de economische crisis. Toch lijkt het erop dat economen niet hebben nagedacht over de langetermijngevolgen die deze methode voor de economie zou kunnen hebben. Nu het inflatieprobleem zich aandient, zijn beleggers al op zoek gegaan naar andere alternatieven.

Dit is precies het moment waarop Bitcoin, ondanks andere activa, in prijs begon te stijgen.

Met de COVID-19-pandemie die quarantaine en avondklok met zich meebracht, naderden de verkiezingen. Verkiezingen hebben meestal een impact op de aandelenmarkt en goud, meestal negatief. Daarom begon zelfs in dit geval de prijs van aandelen en goud weer te dalen. Iedereen verwachtte dat hetzelfde zou gebeuren met Bitcoin. Maar Raad eens? Het is nooit gebeurd. Bitcoin steeg alleen maar hoog.

Omdat de aandelenmarkt en goud door beleggers niet langer als opties werden beschouwd, werd Bitcoin hun favoriete bezit, omdat ze er potentieel in zagen.

Afgezien van het feit dat Bitcoin al door investeerders werd beschouwd als het favoriete bezit om te investeren, ging alles in zijn voordeel, aangezien Paypal op 21 oktober besloot om het kopen, verkopen en aanhouden van digitale valuta's op hun platform toe te staan voor ruim 300 miljoen gebruikers.

Het nieuws dat Paypal cryptocurrencies in zijn platform integreerde, zorgde voor opschudding en verhoogde de prijs van Bitcoin. Dit evenement zou worden gevolgd door nog meer institutionele investeerders, die zouden toetreden tot de cryptowereld.

EENVOUDIG BITCOIN KOPEN EN TRADEN MET IDEAL?

REGISTREER JE BIJ BINANCE MET 20% TRANSACTIE KORTING!

Naast deze externe factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloedden, kwamen ook interne factoren naar voren. Bitcoin-halvering vond plaats in mei 2020 en historisch gezien is na de halvering de prijs van Bitcoin altijd gestegen. Hetzelfde gebeurde dit jaar.

In juli 2016, toen de halvering plaatsvond, bedroeg de prijs van Bitcoin $ 600. 17 maanden later, in december 2017, bereikte het het record van $ 20.000.

Toen de halvering van Bitcoin plaatsvond in mei 2020, was de prijs $ 8.700. Binnen zes maanden steeg het tot $ 15.500, een stijging van 78%. Toen, op 8 januari 2021, bereikte het zijn hoogste punt ooit op $ 41.941.

In 2020 is Decentralized Finance (DeFi) ook in opkomst met de blockchain van Ethereum bovenaan, die steeds meer wordt overgenomen.

Cryptocurrencies zijn nog nooit zo dicht bij massale acceptatie geweest als in 2020. Inderdaad was 2020 opwindend voor de crypto-wereld. Crypto-enthousiastelingen geloven, op basis van de gang van zaken, dat 2021 ook interessant zal zijn voor cryptocurrencies. Laten we eens kijken wat er naar verwachting zal gebeuren met cryptocurrencies in 2021.

2. Bitcoin wordt een internationale betalingsvaluta

Cryptocurrencies hebben de voorkeur van Millenials om te betalen. En met Paypal kunnen ze dit doen.

Paypal stelt gebruikers in staat om, zoals hierboven vermeld, cryptocurrencies te kopen. Het platform stelt hen ook in staat om te betalen voor producten die zijn gekocht met cryptocurrencies in de 26 miljoen verkopers die het platform heeft, zonder kosten in rekening te brengen.

Gebruikers zullen dit kunnen doen omdat het platform hen in staat zal stellen hun cryptosaldo om te zetten naar fiat. Het is vermeldenswaard dat Paypal 300 miljoen gebruikers heeft en dat op zichzelf al zegt wat de impact is in cryptocurrencies.

3. De institutionele vraag is gegroeid - Het vaccin kan nauwelijks invloed hebben op Bitcoin

Mee praten over cryptocurrency? Join de Telegram chatroom!

Is er een mogelijkheid dat het COVID-19-vaccin de crypto-bull-run in 2021 kan beïnvloeden? Het vaccin kan echter een groter effect hebben op de voorraad. Wanneer mensen het gaan gebruiken, zal de waarde van de aandelen toenemen.

Vaccinatie zal echter naar verwachting geen significante invloed hebben op de prijs van Bitcoin, aangezien cryptocurrencies onafhankelijk zijn en niet sterk worden beïnvloed door verschillende factoren die een impact kunnen hebben op traditionele financiële activa.

Er moet ook rekening mee worden gehouden dat het vaccin er misschien niet in slaagt de pandemie te stoppen en dat de economische crisis dus kan voortduren.

Dus naar alle waarschijnlijkheid zullen beleggers Bitcoin blijven zien als een afdekking tegen inflatie en waarde-opslag. Ze zouden kunnen blijven investeren, en aangezien het aanbod in mei gehalveerd werd kunnen we hier de basisregels in de economie toepassen "wanneer de vraag toeneemt en het aanbod afneemt, zal de prijs stijgen". Daarom zien we Bitcoin mogelijk richting nieuwe records in termen van prijs in 2021.

Bovendien hebben institutionele beleggers de Bitcoin-prijs omhooggeschroefd, omdat ze een enorme interesse hebben getoond om in cryptocurrencies te investeren.

Microstrategy besloot $ 1,3 miljard in Bitcoin te investeren; Ruffer Investment investeerde $ 744 miljoen; Square investeerde $ 90 miljoen; Stone Ridge, $ 115 miljoen en Massachusetts Mutual investeerden $ 100 miljoen in Bitcoin. Dit zijn enkele van de belangrijkste investeringen van grote institutionele beleggers in 2020 en begin 2021. Met al deze investeringen begon de autoriteit en waarde van cryptocurrencies te groeien.

Probeer PREMIUM 14 dagen gratis! <<

Bovendien hebben Grayscale Fidelity Investments, Ark Investment Management en andere fondsen crypto aan hun portefeuilles toegevoegd in 2020. In hun rapport beweert Grayscale dat Grayscale Bitcoin Trust in 2020 een van de snelst groeiende investeringsproducten ter wereld was, met een groei van $ 1,8 miljard. tot $ 17,5 miljard. Dit is een feit en een andere statistiek die nog nooit eerder is tegengekomen in de geschiedenis van cryptocurrencies en is een duidelijke indicatie van de groei die ze in 2020 hebben doorgemaakt.

Bovendien begon JP Morgan met het bankieren van Gemini en Coinbase. Ook begonnen Visa en Mastercard diensten te verlenen aan cryptocurrency-bedrijven en introduceerde Fidelity een nieuw Bitcoin-indexfonds.

4. Bitcoin zou goud kunnen verslaan omdat het dient als afdekking tegen inflatie

De instroom van investeringen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is vanaf oktober 2020 aanzienlijk gestegen in vergelijking met de investeringen in Gold ETF, die relatief ongewijzigd zijn gebleven.
JP Morgan Chase heeft onlangs beweerd dat goud zal lijden omdat beleggers de voorkeur geven aan Bitcoin als afdekking tegen inflatie en hun activa ernaar verplaatsen. Voor meer zegt JP Morgan dat deze trend zich in 2021 zal voortzetten.

Geïnteresseerd in Bitcoin hefboom handelen? Doe dit bij een betrouwbaar platform Binance!

Volgens de notitie van JP Morgan, die een bullish argument voor cryptocurrencies uiteenzet, zal goud geconfronteerd worden met een "structurele tegenwind" als investeerders loyaliteit en geld verschuiven naar Bitcoin.

5. De lancering van Ethereum 2.0 markeert een cruciaal punt voor DeFi en crypto-ontwikkeling

De lancering van Ethereum 2.0 was zo'n langverwachte gebeurtenis onder cryptoliefhebbers. Het doel van de lancering van Ethereum 2.0 was om de schaalbaarheid en beveiliging te verbeteren. Met Ethereum 2.0 zullen de zaken anders zijn, omdat er meer investeerders kunnen worden aangetrokken omdat Ethereum 2.0 gunstige voorwaarden creëert voor meer verbetering in de DeFi-sector.

De cryptocurrency-industrie evolueert en verschillende bedrijven hebben de blockchain van Ethereum overgenomen. Microsoft nam bijvoorbeeld de blockchain van Ethereum over voor gaming-royalty's, wat een grote stap was.

Ethereum 2.0 maakt gebruik van het Proof Of Stake (PoS) -model, wat het gunstiger maakt als het gaat om passief inkomen. Houders die minimaal 32 ETH hebben, hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om beloningen in te zetten. Tokens zullen lang op het net blijven staan en eigenaren zullen min of meer genieten van beloningen zoals het storten van geld op een bank in het traditionele financiële systeem.

6. Regelgevers zouden strenger kunnen zijn naarmate cryptocurrencies en blockchain-technologie zich blijven uitbreiden

Omdat cryptocurrencies in een snel tempo groeien, hebben ze de aandacht getrokken van toezichthouders, die natuurlijk niet werkeloos toezien. Sommige regels zijn al begonnen te worden uitgevaardigd, zoals KYC- en AML-beleid voor alle in de EU en de VS gebaseerde crypto-exchanges en FCA-registratie voor bedrijven die actief zijn in het VK.

Onlangs heeft de Securities and Exchange Commission SEC Ripple en twee leidinggevenden beschuldigd van het uitvoeren van een niet-geregistreerde effectenaanbieding van $ 1,3 miljard. Cryptocurrencies worden vaak in verband gebracht met zwarte markten. Daarom zijn regelgevers begonnen er speciale aandacht aan te besteden.

Ook waarschuwde de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK onlangs investeerders om voorzichtig te zijn bij het investeren in cryptocurrencies, omdat ze volgens hen "oplichting" kunnen zijn.

Bovendien blijft de DeFi-sector in cryptocurrencies ongereguleerd. Dit is een van de redenen waarom beleggers terughoudend zijn om in deze sector te investeren omdat ze zich onzeker voelen. Voor investeerders betekenen regelgeving veiligheid. Daarom moeten we met regelgevende instanties praten om een transparant systeem en een regelgevingskader te creëren, dat zou kunnen dienen als investeringsgids of een "deursleutel" voor grote spelers.

Hoewel DeFi niet is gereguleerd, is de enige optie om te blijven opereren in gedecentraliseerde uitwisselingen, aangezien meer gecentraliseerde uitwisselingen KYC- en AML-beleid implementeren om illegale activiteiten te voorkomen. Er zit een grote hoeveelheid vuil geld in DeFi-projecten. Daarom riskeren veel gebruikers problemen te ondervinden bij het overboeken van geld naar gecentraliseerde beurzen.

Daarom is het onwaarschijnlijk dat er grote investeerders zullen zijn, tenzij de DeFi-sector gereguleerd is. Maar er zijn twee kampen voor het reguleren van de DeFi-sector: degenen die het ondersteunen en degenen die dat niet doen. 2021 zal echter waarschijnlijk doorslaggevend zijn als het gaat om het reguleren van de DeFi-sector.

7. Centrale banken zouden meer betrokken kunnen zijn bij crypto door hun tokens te lanceren

Met de aanzienlijke groei van de cryptocurrency-industrie, lijkt het erop dat overheden en banken geen andere keuze hebben dan mee te doen aan de trend door hun stablecoins uit te geven.

Een voorbeeld dat in dit verband kan worden genoemd, is de Chinese digitale yuan. Door nationale penningen zoals de yuan aan te nemen, kunnen geldstromen door de economie worden getraceerd en worden illegale activiteiten, waaronder terrorismefinanciering en het witwassen van geld, voorkomen.

De belangrijkste voordelen van nationale digitale tokens zijn een betere financiële inclusie en snellere grensoverschrijdende betalingen.

Ten slotte is 2020 echt een interessant jaar geweest voor cryptocurrencies, met veel dingen die in de industrie gebeuren. Maar 2021 wordt ook zeker niet minder spannend.

EENVOUDIG BITCOIN KOPEN EN TRADEN MET IDEAL?

REGISTREER JE BIJ BINANCE MET 20% TRANSACTIE KORTING!